ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ & ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΣΤΡΗ), ΠΥΡΓΟΣ | 
2621033311 | 
2621034004 | 

Τουρνουά Αδριατικής και Ιονίου : Στην δεύτερη θέση η ΕΠΣ Ηλείας!


EPS2206

Τεράστια διάκριση αποτελεί για το ηλειακό ποδόσφαιρο, την Αρχαία Ολυμπία και συνολικά τα ελληνικά χρώματα η δεύτερη θέση που κατέκτησε η ΕΠΣ Ηλείας στο τουρνουά ποδοσφαίρου της Αδριατικής που διεξήχθη στην Ανκόνα της Ιταλίας από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2016!

Σε ένα πραγματικό φεστιβάλ αθλητισμού, στο οποίο έλαβαν μέρος συνολικά 1300 αθλητές από τις οκτώ χώρες που βρέχει η Αδριατική θάλασσα (Ελλάδα, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία και Αλβανία) σε όλα τα αθλήματα,  το Νομό μας πέρα από την ΕΠΣ Ηλείας στο ποδόσφαιρο,  εκπροσώπησε ακόμα, το γυναικείο τμήμα βόλεϊ αλλά και το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιονίκη, τα οποία είχαν εξίσου αξιοσημείωτη παρουσία.

Οι αγώνες αφορούσαν αθλητές γεννημένους το 2000 και το 2001 και τα παιδιά του Αντώνη Χρυσανθακοπούλου έδωσαν μαζί με τον τελικό 5 αγώνες, σημειώνοντας 3 νίκες και 2 ήττες, αμφότερες από την Βοσνία, μια στην πρεμιέρα και μια στον τελικό, η οποία τους στέρησε εν τέλει και τον τίτλο, ωστόσο στα μάτια μας, στα μάτια του προπονητής τους, των γονιών τους αλλά και όλων των Ηλείων φιλάθλων είναι σίγουρα πρωταθλητές!

Η γιορτή ξεκίνησε την Τετάρτη 15/6 με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης και την επόμενη μέρα σειρά πήρε το αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΕΠΣ Ηλείας που όπως προείπαμε εκπροσώπησε την Ελλάδα στο σύνολο της και αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία του Δ. Αρχ. Ολυμπίας κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους την Βοσνία, το Μαυροβούνιο και την Σερβία. Ο πρώτος αγώνας κόντρα στους Βόσνιους συνοδεύτηκε από ήττα με σκορ 2-1 παρά το γεγονός πως ο Μπατζάκας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στους Ηλείους. Με την πλάτη στον τοίχο πλέον, το επόμενο παιχνίδι κόντρα στους Σέρβους αποτελούσε πρόωρο τελικό. Νίκη με 3-0 και σκόρερ τους Βουργουτζή, Μπατζάκα και Αντίοχο και το όνειρο της τετράδας δεν φαινόταν πια και τόσο μακρινό. Η πρόκριση στα ημιτελικά σφραγίστηκε με το εμφατικό 4-0 κόντρα στο Μαυροβούνιο με τρία γκολ του Μαράτου και ένα του Λιαρόπουλου.

Αντίπαλος στα ημιτελικά ήταν η Αλβανία, με την ΕΠΣ Ηλείας να επικρατεί 3-1 με τέρματα των Βουργουτζή (2) και Τριτάρη και να παίρνει πανηγυρική πρόκριση στον τελικό όπου την περίμενε η Βοσνία που είχε επικρατήσει με 5-4 των Κροατών στην διαδικασία των πέναλτι.

Ο μεγάλος τελικός δεν είχε την κατάληξη που όλοι ήθελαν στο στρατόπεδο της ΕΠΣΗ αφού οι Βόσνιοι μας κέρδισαν ξανά, με 3-0 αυτή τη φορά και στέφθηκαν δίκαια πρωταθλητές ωστόσο αυτά τα παιδιά με την πορεία τους μας έκαναν περήφανους και αξίζουν πολλά μπράβο και αν όπως λένε στο ταξίδι, σημασία έχει ο προορισμός, τότε με σκληρή δουλεία ο δρόμος τους θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα!

Την αποστολή πέρα από τον προπονητή, Αντώνη Χρυσανθακόπουλο και τον γιατρό, Βαγγέλη Δημητρόπουλο συνόδεψαν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Αρχ. Ολυμπίας, κ. Άρης Παναγιωτόπουλος, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Ρόη Αντωνοπούλου και ο Πρόεδρος του Ολυμπιονίκη, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

EPS3206

Η αποστολή

1.     Αλεξόπουλος Αντώνης

2.     Αντίοχος Στέλιος

3.     Βουργουντζής Γιώργος

4.     Διαμαντόπουλος Παναγιώτης

5.     Βελλιαρης Δημήτρης

6.     Λιαρόπουλος Αναστάσιος

7.     Μαράτος Πέτρος

8.     Τριτάρης Σωκράτης

9.     Μπατζάκας Στέλιος

10.                         Σταθόπουλος Απόστολος

11.                         Βλαχόπουλος Γιώργος

12.                         Βλάχος Μιχάλης

13.                         Γιαννακόπουλος Γιώργος

14.                         Μιχαλόπουλος Γιάννης

15.                         Ρουμελιώτης Γεώργιος

16.                       Μπάλλας Θεμιστοκλής

EPS8206

Συνοδοί

Προπονητής: Αντώνης Χρυσανθακόπουλος

Γιατρός: Βαγγέλης Δημητρόπουλος

EPS5206

Print Friendly, PDF & Email